Rijk worden tijdens Koningsdag, hoe doe je dat?

Het is bijna zover: Koningsdag. Voor sommigen een dag om flink wat geld uit te geven op de terrasjes of op een feest. Voor anderen - en dan met name voor de kinderen - is Koningsdag echter de perfecte gelegenheid om een (flink) zakcentje te verdienen. Hoe doe je dit en wat mag wel en wat mag niet?

Vrijwel ieder dorp en iedere stad organiseert een vrijmarkt op Koningsdag. Sta jij niet ingeschreven bij de Kamer van Koophandel? Dan mag je op Koningsdag fiscaal zorgeloos je tweedehandsspullen verkopen op de vrijmarkt. Ben jij een professionele marktkoopman? Ook dan mag je gewoon je plekje op de markt vrijhouden, maar voor jou geldt dat je wel gewoon winstbelasting moet betalen. Net als op iedere andere dag.

Regels tijdens de vrijmarkt

Voor iedere verkoper geldt dat er enige regels zijn wanneer je je oude speelgoed of kleding probeert te slijten op de rommelmarkt. Voor zowel de particuliere als de professionele vrijmarktkoopman of- vrouw geldt de Verordening op de Straathandel. Heb jij de kratten bier al koud staan en liggen de kroketten en zakken patat klaar om de frituurpan in te gaan? Dat mag niet zomaar. Voor de verkoop van alcohol en bederfelijke etenswaren tijdens Koningsdag zijn vergunningen nodig. Daarvoor moet je naar je gemeente. Ook levende dieren mogen niet verkocht worden en wapenverkoop is uiteraard ten strengste verboden.

Geld verdienen tijdens Koningsdag

Maar hoe zorg je ervoor dat jij wel met een extra zakcentje naar huis gaat? Hierbij geven we je zeven tips voor extra verkoop:

  1. Bereid je goed en op tijd voor: heb je voldoende spullen om te verkopen en voldoende ruimte op je kleed of tafel?
  2. Zorg voor een strategische plek – hiervoor moet je op tijd zijn.
  3. Maak prijskaartjes: zo hoeft niemand te vragen hoeveel iets kost en maak je het voor je mogelijke klanten verleidelijker om iets te kopen.
  4. Zorg voor een kas met wisselgeld. Je wilt natuurlijk niet dat de verkoop mislukt omdat je onvoldoende wisselgeld hebt.
  5. Houd de weersvoorspellingen goed in de gaten. Sla poncho’s en paraplu’s in wanneer het koud en regenachtig lijkt te worden. Gaat de zon schijnen? Dan doen zonnebrillen het natuurlijk goed.
  6. Verkoop eten en/of drinken. Warm weer? Verkoop ijskoude limonade (in plastic glazen!) en vergeet de suikerspinnen (met vergunning!) niet.
  7. Oranje doet het altijd goed op de rommelmarkt – wat heb jij nog liggen?
  8. Woon je op een centrale plek? Verhuur je wc voor een klein bedrag. Zo maak je heel wat mensen blij en kun je nog lekker iets verdienen ook.
  9. Wees creatief – verkoop knuffels en complimenten en zorg voor een lach op het gezicht van je (mogelijke) klanten.
  10. Verkoop met humor –een vrolijke verkoper verkoopt immers dubbel zoveel.

Veel succes met de voorbereidingen!

Bron: finfin van Adfiz

crossmenu