Pinnen uw kinderen al? Help ze met deze handige tips!

Uw kind weet vast wel wat pinnen is, maar zelf pinnen kan best spannend zijn. En het is natuurlijk belangrijk dat uw kind doorheeft dat een betaalpas ook geld is. Digitaal geld. Daarom is het goed als u uw kind leert pinnen door samen te oefenen en afspraken te maken.

Minder zichtbaar

Steeds meer aankopen betalen we met de pinpas. Digitaal betalen is makkelijk en veilig. Een nadeel is wel dat het geld veel minder zichtbaar is. Met contant geld in een portemonnee, ziet u wanneer het geld bijna op is. De pinpas verandert niet van uiterlijk als u veel geld pint. Daarom is het voor uw kind belangrijk om goed te leren omgaan met een pinpas en pincode.

Op welke leeftijd starten?

Op een middelbare school is pinnen normaal. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van drinken en eten in de kantine. Het is daarom fijn als u uw kind voor de overstap naar de middelbare school, leert pinnen. Bij het JongWijs betaalpakket kunt u al een jeugdpas aanvragen vanaf het moment dat uw kind 8 jaar is. U bepaalt hierbij zelf de spelregels.

U bepaalt de spelregels

Bepaal eerst hoeveel verantwoordelijkheid u uw kind geeft. Waar voelt u zich prettig bij? U kunt bijvoorbeeld eerst de pinpas van uw kind zelf bewaren. Dan bent u altijd aanwezig als uw kind pint. U bepaalt wanneer uw kind toe is aan zelfstandig pinnen. Controleer regelmatig samen het saldo op de rekening. Bijvoorbeeld iedere twee weken. Zo houden jullie overzicht.

Pin-tips voor kinderen

Betalen met een pinpas is veilig. Maar het is wel belangrijk dat uw kind leert om zelf zorgvuldig om te gaan met een pinpas en pincode. Geef uw kind de volgende tips:

  1. Geef een pinpas of pincode nooit aan anderen.
  2. Laat je niet afleiden bij het betalen of geld opnemen.
  3. Vertel je pincode aan niemand. Ook niet aan medewerkers van een bank.
  4. Schrijf de pincode niet op, maar leer de vier cijfers uit het hoofd.
  5. Zorg dat anderen niet kunnen meekijken als je de pincode intoets.

Betaalpas regelen?

Een betaalpas vraagt u aan bij uw Zelfstandig Adviseur van RegioBank. De betaalpas en pincode krijgt u apart op naam van uw kind thuisgestuurd. U ontvangt dus twee maal post. Met de antwoordstrook bij de betaalpas, maakt u de pinpas klaar voor gebruik. Daarna nodigt de Zelfstandig Adviseur uw kind en u uit op kantoor. Daar krijgt u namelijk hele praktische tips voor uw kind, hoe hij of zij de betaalpas kan gebruiken.

crossmenu