Open Huizen Dag? Neem dan deze dingen mee!

U stippelde een mooie route langs verschillende huizen uit. Slimme vragen aan de verkopers voorbereid. De nodige research gedaan. Maar heeft u uw tas ook goed ingepakt? Vergeet deze 6 dingen niet tijdens de Open Huizen Dag! 

Knikker

Misschien een beetje gek om met een knikker door het huis te lopen, maar zo kunt u wel mooi testen of het huis scheef is. Leg de knikker in verschillende ruimtes op de vloer. Rolt de knikker steeds naar een kant? Dan is er stront aan de, eh… juist ja.

Zaklamp

Is er een kruipruimte of een kelder? Zet uw spinnen- of muizenfobie dan even aan de kant en neem een kijkje met een zaklamp of de zaklampfunctie op uw telefoon. Misschien staat er wel water in of ziet u iets anders. Gebruik uw zaklamp ook voor andere donkere hoekjes, zoals een vliering, de meterkast of de schuur.

Kompas

Beweert de verkopende partij dat de tuin op het zuiden ligt? Dubbelcheck het even met de kompasfunctie op uw telefoon. U kunt het maar beter zeker weten, toch?

Pen en papier

Inkoppertje, natuurlijk. Maar wel een hele belangrijke, want als u meerdere huizen op een dag bekijkt dan weet u op het eind echt niet meer wat alle voor- en nadelen van de andere huizen waren. Maak vooraf een checklist met de punten die u echt heel belangrijk vindt en vink ze per huis af.

Stoute schoenen

Stel slimme vragen, draai kranen open, check de meterkast, controleer de deuren en sloten, doe ramen open en dicht, tik op de ruiten en tegels in de badkamer en trek het toilet door. Oh, en ruik door de geur van zelfgebakken appeltaart heen. Riekt het naar champignons? Grote kans dat er een vochtprobleem is.

Pokerface

Dat u op slag verliefd bent op het huis, hoeft de verkopende partij natuurlijk niet te weten. Hoe duidelijker u laat blijken dat u het huis wilt kopen, hoe lastiger het straks is om over de prijs te onderhandelen.

Heeft u uw hart verkocht aan een mooi huis? Dan is het tijd om ook de rest te regelen! Maak een afspraak met een Zelfstandig Adviseur van RegioBank, zodat u precies weet hoeveel geld u kunt lenen. Natuurlijk kunt u ook voor de Open Huizen Dag langskomen, dan weet u meteen welke huizen u wel en niet kunt bezichtigen.