Het is bijna zover: Koningsdag. Voor sommigen een dag om flink wat geld uit te geven op de terrasjes of op een feest. Voor anderen - en dan met name voor de kinderen - is Koningsdag echter de perfecte gelegenheid om een (flink) zakcentje te verdienen. Hoe doe je dit en wat mag wel en wat mag niet?
Vrijwel ieder dorp en iedere stad organiseert een vrijmarkt op Koningsdag. Sta jij niet ingeschreven bij de Kamer van Koophandel? Dan mag je op Koningsdag fiscaal zorgeloos je tweedehandsspullen verkopen op de vrijmarkt. Ben jij een professionele marktkoopman? Ook dan mag je gewoon je plekje op de markt vrijhouden, maar voor jou geldt dat je wel gewoon winstbelasting moet betalen. Net als op iedere andere dag.
Voor iedere verkoper geldt dat er enige regels zijn wanneer je je oude speelgoed of kleding probeert te slijten op de rommelmarkt. Voor zowel de particuliere als de professionele vrijmarktkoopman of- vrouw geldt de Verordening op de Straathandel. Heb jij de kratten bier al koud staan en liggen de kroketten en zakken patat klaar om de frituurpan in te gaan? Dat mag niet zomaar. Voor de verkoop van alcohol en bederfelijke etenswaren tijdens Koningsdag zijn vergunningen nodig. Daarvoor moet je naar je gemeente. Ook levende dieren mogen niet verkocht worden en wapenverkoop is uiteraard ten strengste verboden.
Maar hoe zorg je ervoor dat jij wel met een extra zakcentje naar huis gaat? Hierbij geven we je zeven tips voor extra verkoop:
Veel succes met de voorbereidingen!
Bron: finfin van Adfiz